naturalne szampony arganowe

naturalne szampony arganowe

Rozprowadzanie kosmetyków naturalnych

Produkcja kosmetyków naturalnych opiera się na wykorzystaniu naturalnych składników służących do wytworzenia tego rodzaju kosmetyków według przyjętej receptury. Dlatego kosmetyki naturalne posiadają bardzo wiele walorów. Są one delikatne dla skóry i świetnie ją regenerują, a poza tym potrafią pięknie pachnieć dzięki temu, że zostały wytworzone w ściśle określony sposób. Wbrew pozorom kupno kosmetyków naturalnych jest bardzo proste.

Można je spotkać w odpowiednich sklepach kosmetycznych i zamawiać przez internet. Kosmetyki naturalne mogą być także rozprowadzane w salonach kosmetycznych i fryzjerskich, a dzięki temu trafiać do sporej grupy klientów. Najbardziej obeznani klienci mogą zamawiać różne kosmetyki naturalne pochodzące z najbardziej odległych części świata i często z nich korzystać.


Walory olejków różanych

Olejki różane mogą być stosowane do pielęgnacji skóry całego ciała. Ich podstawowym walorem jest fakt, że posiadają bardzo piękny zapach i specyficzny kolor. Dzięki temu są one lubiane przez wszystkie te osoby, które cenią sobie wymiar estetyczny i doznaniowy obecny podczas pielęgnacji skóry. Dlatego wydaje się, że można olejkami różanymi zainteresować już dzieci, a zwłaszcza młodzież.

Osoby młode bardzo lubią pielęgnować swoją skórę, a jednocześnie chciałyby, aby ich czas spędzany w łazience był bardzo miły i niezapomniany. W przeciwnym razie wiele młodych osób będzie unikało dłuższego przebywania w łazience. Poza tym olejki różane mogą przydawać się wszystkim osobom starszym, które posiadają w jakiś sposób zniszczoną skórę, wymagającą specjalnej pielęgnacji i odżywienia oraz regeneracji.


Olej monoi-tiare. Wikipedia

Olej monoi-tiare - olej przygotowywany z kwiatów bądź pąków gardenii tahitańskiej (Gardenia taitensis) macerowanych w oleju kokosowym. W temperaturze poniżej 22 °C olej zastyga, ma białawy kolor i przyjemny zapach. Zawiera duże ilości kwasu laurynowego, kwasu mirystynowego oraz kwasy: palmitynowy, olejowy i kaprylowy.

W przemyśle kosmetycznym polecany dla skóry suchej, dojrzałej, wrażliwej i podrażnionej. Nadaje skórze miękkość, jedwabistość, chroni przed złym wpływem czynników zewnętrznych, a także przed utratą wody. Stosowany również w maskach przy suchych, łamliwych włosach, jako dodatek w olejkach do kąpieli. Dodawany do preparatów After-Sun jako ochrona przeciwsłoneczna. Do oleju monoi-tiare dodawany jest również często olejek eteryczny (waniliowy, ylangowy lub z drzewa sandałowego).

Źródło: https://pl.wikipedia.org/wiki/Olejek_monoi-tiare


Dodane: 25-02-2017 07:14

Powrót do pełnej wersji: naturalne szampony arganowe